Vila Bota i lečenje dece u Sokobanji

Vila Bota se bavi lečenjem dece u okviru Specijalne Bolnice Sokobanja. U blizini je Novog Zavoda i parka Borići. Namenjena je rehabilitaciji i lečenju dece obolele od plućnih bolesti kao što su bronhitis, astma i cistična fibroza kao i rehabilitacija dece nakon povreda, preloma i operacija lokomotornog sistema i drugih neuro-mišićnih bolesti. Ustanova ima pedijatre, pedijatrijske sestre, dečijeg fizijatra i fizioterapeute. Primenjuju se svi programi fizikalne medicine i rehabilitacije potrebnih za oporavak malih pacijenata i njihovo bolje zdravlje: hidroterapija, elektroterapija, kineziterapija, inhalacije, vežbe disanja, drenaža bronhija, vežbe kondicije i pravilnog držanja tela dok su u smestaju. Za roditelje i decu organizuje se škola astme u Sokobanji u okviru koje ih lekari upoznaju sa ovom bolešću, merama lečenja i samopomoći.
 
Smeštaj je u jednokrevetnim, 2-krevetnim i 3-krevetnim sobama i apartmanima sa kupatilima i TV-om. Deca se smeštaju sa svojim roditeljima ukoliko imaju pravo na pratioca. O deci, pored medicinskog osoblja brinu i vaspitačice i profesori fizičke kulture.

Lečilište Vila Bota ima sopstveni restoran i dežurnu medicinsku službu. Velika prednost ovog objekta je blizina parka Borići gde se deca kroz igru izlažu bagotvornom dejstvu prirodne inhalacije čistim vazduhom sa Ozrena.
Ukoliko dolazite ovde na lečenja i potreban Vam je boravak, pogledajte izdavanje smeštaja u Sokobanji.

Lokacija

Vila Bota - Specijalna Bolnica
Vojvode Mišića 35
Telefon: 018 830 313