Specijalna bolnica Ozren Sokobanja

Ozren Specijalna bolnica u Sokobanji se bavi lečenjem plućnih i očnih bolesti. Nalazi na 5 km od centra grada, okružena je zelenilom i pitomom šumom. Bolnica na Ozrenu ima savremenu dijagnostiku i stručno osoblje te pruža savremeni tretman nespecifičnih i specifičnih plućnih bolesti, a smeštaj u Sokobanji na većoj nadmorskoj visini, kiseonik i zelenilo pomažu u oporavku pacijenata sa oštećenjem vida usled šećerne bolesti, očnog pritiska i katarakte.
Možete iznajmiti apartman ili sobu.
 

Ozrenska bolnica u Sokobanji i okolina

U neposrednoj blizini bolnice su malo jezero sa pastrmkom i čuveni vodopad Ripaljka, najviši u Srbiji. U restoranu pored jezera možete uživati u Sokobanjskim specijalitetima i pastrmki na žaru a kod meštana u naselju kupiti najbolji šumski med.
U blizini Očnog odeljenja je i Kamen ljubavi, svojevrsna prirodna atrakcija za koju se priča da je pali meteor koji navodno donosi sreću u ljubavi. Ova planina je poznata po idealnim mestima za izlete kao i vidikovcima sa kojih se pruža fantastičan pogled na sokobanjsku kotlinu i planinu Rtanj. Za turiste je privlačna Crkva Sv. Arhangela Gavrila, otkrivena u 19. veku.

Staze koje presecaju šumu atraktivne su za planinski biciklizam.

Lokacija

Ozren Specijalna bolnica
naselje Ozren
Telefon: 018 830 422, 830 522, 830 402