Selo Resnik

Resnik je selo u podnožiju planine Ozren, na 4 km od Sokobanje. Smešteni u blizini banje, posetioci sela uživaju u šetnjama i domaćim specijalitetima. Istorija sela datira još iz neolita što potvrđuju dva polulivena zlata prstena i predmeti od bronze. Selo ima svojke izvore čiste pijaće vode koja se sliva sa vrha Ozrena od kojih je najpoznatiji izvor Vrelo. Meštani sela osim privatnog smeštaja nude i hranu koja se uzgaja daleko od bilo kakvog zagađivača. Resnik je okružen prelepom prirodom pa je i meta turista koji ovde uživaju u miru i tišini.

Smeštaj u Resniku kod Sokobanje je danas na zavidnom  nivou. Deci su na rapolaganju velika dvorišta gde je i voćnjak, igračke, trambolina i ljuljaške. U selu imate za smeštaj apartmane, sobe i studia.

Samo selo je gusto naseljeno, ima crkvu i dom kulture. Resnik je do glavnog puta za Sokobanju povezan i putem od česme Trebič. Od Resnika se može doći i do sela Poružnica čija je okolina bogata pečurkama. Na 6 km od Resnika je Bovansko jezero koje je bogato belom ribom i pogodno je za kupanje i ribolov.

Lokacija

Selo Resnik
Telefon: 018