Park Banjica

Park Banjica se nalazi na oko 300 m od kraja šetališta, na istočnoj strani Sokobanje. U centralnom delu parka su sprave za vežbanje i igranje dece. Kroz park teče reka Moravica čiju obalu prate staze za šetanje sa klupma i nove staze  za trčanje. Na kraju parka je stari restoran Čoka koji gleda na Župan plažu, najposećenije prirodno kupalište na reci u toku letnjih meseci. Kako nema naglih dubina, ovu plažu posećuju i deca. Iznad ovog stenovitog kanjona reke Moravice je i hotel Banjica.  Tu se nalazi staza kojom se stiže do sledećeg kupališta, poznatog kao plaža Šest Kace.

Park Banjica je karakterističan po tome što ima posebne i retke vrste drveća. U samom parku, sa desne strane, postoje višespratne kuće, vile i apartmanske zgrade koje se bave izdavanjem smeštaja. Poslednjih godina su ovde izgrađeni potpuno novi i luksuzni apartmani Sokobanje, sa parkingom u prizemlju, koji gledaju na park.

Lekovite vode u parku Banjica

Lekoviti faktor mineralnih voda Sokobanje se koristi i ovde preko dva zdravstvena objekta. Specijalna bolnica Sokobanja i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banjica koriste lekovite vode u svojim namenski pravljenim kupatilima za lečenje neuroloških i koštano zglobnih oboljenja.

Lokacija

Park Banjica
Banjička