Kupališta u Sokobanji

Kupališta na reci Moravici tako i Bovanskom jezeru posećuje veliki broj turista Sokobanje jer su  pravi mali raj pri visokim dnevnim temperaturama. Izvore hladne pijaće vode možete uvek naći negde u blizini, ma gde god bili. Popularna su za izlete a neka imaju i male sportske terene što upotpunjuje aktivan odmor. Njih prate ugostiteljski objekti i dobro snabdevene prodavnice. Tu su i garniture za sedenje ili ležanje uz samu vodu. Što se tiče ribolova, ovim vodama gazduje USR Moravica.
Kako ima prelepa prirodno napravljena kupališta, Sokobanja bazira turizam i lokacije smeštaja na njihovim lepotama jer su tokom leta veoma posećena.
 

Kupanje na reci Moravici u Sokobanji

Reku Moravicu napaja čitav jedan sistem izvora i rečica sa obližnjih planina koji je izolovan od bilo kakvih zagađivača. Tu su i podvodni izvori veoma čiste i hladne vode koji na neki način i održavaju temeraturu vode. Zato su mesta za kupanje na ovoj reci veoma atraktivna pri tropskim vrućinama. Kada bukvalno ne može ništa da vas ohladi, tu je Ona sa svim njenim čarima. Pošto je sama obala reke pitoma, napravljena su i mesta za izlete sa stolovima, klupama i ograđenim mestom za loženje vatre. Najposećenija su Župan plaža i Šest Kaca.
 

Kupališta na Bovanskom jezeru

Njega najviše posećuju ribolovci iz cele Srbije. Kako je voda jezera dobrog kvaliteta i prijatne temperature, dobro kupanje je zagarantovano. Ukoliko volite da plivate, ovo jezero je pravi izbor. Na njegovom delu blizu sela Bovan, se nalazi najsređenja plaža na jezeru - Crvena Zemlja. Ima terena za odbojku na pesku, pedalina, kafića na vodi i veliki broj vikendica od kojih neke nude smeštaj po pristupačnoj ceni. Kako je blizu selo Bovan, mogu se kupiti domaći proizvodi. Popularni su i sportovi na vodi kao što su jedriličarenje i skijanje na vodi. Do jezera se brzo stiže jer je put dobar.
Ukoliko želite provod kao na moru, dođite i uverite se sami kakva Sokobanja kupališta ima!
 

Akva Park Sokobanja- bazeni sa čistom vodom

Oni se nalaze u naselju Podina gde su i fudbalski tereni. Kompleks bazena je različitih dimenzija. Po pristupačnoj ceni imate kvalitetno kupanje u čistoj i bistroj vodi. Aqua park radi i u večernjim satima kako ima dobro osvetljenje pa vrele letnje noći možete provesti u vodi. Akva park u Sokobanji nudi i smeštaj u svojoj neposrednoj blizini. Kako bi ga pronašli, možete koristiti pretragu smeštaja blizu Akva parka Podina.

Potražite smeštaj Sokobanje u odnosu na izletišta ili kupališta na mapi smeštaja Sokobanje.